open klooster

  een nieuwe vorm
     voor een oud verlangen

afb
 


 
 


 

Programma 2019

Schrijven en mediteren met Rainer Maria Rilke november 2019
Zo 17 november - za 23 november 2019, Ranst, Hof Zevenbergen (hofzevenbergen.be)
Onder leiding van Annette Bak en Jan Oegema (werkend aan een boek getiteld Leef nu uw vragen. Rilke als leerling en meester)
Muzikale leiding: br Gert Bremer (auteur van Laat mij maar zingen. Psalmen nageschreven)
Ieder heeft een eenpersoonskamer
Kosten ca. 550 euro. Aanbetaling bij opgave: 100 euro
Groepsgrootte max. 16 personen
Opgeven bij Annette Bak, annette.bak@kpnplanet.nl
Nota bene: deze uitnodiging betreft het najaar van 2019

Toelichting Rilke-retraite
Een retraite aan geïnspireerd door leven en werk van Rainer Maria Rilke. Een actieve retraite waarin we Rilke lezen, contemplatieve dialogen doen rond zijn gedichten, films bekijken, teksten zingen en een of meerdere gasten ontvangen.

Maar ook actief in de zin dat we in Rilkes geest stilte en creativiteit met elkaar proberen te verbinden. Zonder verplichting is er aan iedereen de uitnodiging gedurende de retraite iets te schrijven dat contemplatief van aard is: een psalm, een gebed, een credo, een overweging. Of een meditatie-instructie zoals Rilke die in 1905 schreef en die wij nu zullen gebruiken als uitgangspunt voor twee avondmeditaties.

Meld je je aan, laat dan weten welke teksten van (of over) Rilke je dierbaar zijn. Voor ons als organisatoren is dat fijn om te weten. Voel je trouwens ook welkom als je wilt kennismaken met Rilke en daar de tijd voor wilt nemen.

 
 

 

 
RitzDzign