open klooster

  een nieuwe vorm
     voor een oud verlangen

afb
 


 
 

 

 
Organisatoren

Organisatie is in handen van Annette Bak, Gerard Kessels en
Jan Oegema.

Annette Bak (1967) is senior purser en yoga docente. Dat laatste is ze in de traditie van Kripalu, dat letterlijk compassie betekent. De Kripalu Yoga Traditie moedigt elke beoefenaar aan met compassie naar zichzelf en de wereld te kijken en vanuit die houding de asanas uit te voeren. Nadruk ligt niet op atletische perfectie maar op vriendelijke aandacht voor de signalen vanuit het eigen lichaam. Tijdens de open klooster verzorgt Annette regelmatig yoga oefeningen, soms aan het begin van de ochtend (voorafgaand aan de lauden), soms als facultatieve les. Zie voor meer achtergronden www.annettebak.nl

Gerard Kessels (1951) is oprichter en coördinator van de opleiding Psychomotorische Therapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast is hij meubelmaker, vormgever in hout en zanger. Hij is opgeleid in en was werkzaam binnen lichamelijke opvoeding, psychomotorische therapie, mime, zijnsoriëntatie en als clown. In zijn leven en werken zoekt en stimuleert hij eenvoud, het speelse en de schoonheid van de alledaagse concrete situatie, de beweging van het moment en praktische oplossingen. Dit vanuit het besef dat de werkelijkheid uiteindelijk onkenbaar is én dat elk moment alles in zich draagt.

Jan Oegema (1963) is uitgever, publicist en initiatiefnemer van het open klooster. Hij schrijft over religie en literatuur en rondde in de zomer van 2011 een nieuw boek af: De stille stem. Niet-weten als levenshouding (Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046810149). Hij is vertrouwd met de mystieke tradities in het christendom en is een regelmatig bezoeker van de sesshins van Ton Lathouwers. Het open klooster is voor hem een experiment met openheid als levenshouding.
Zijn ideaal is een floating zendo, elke keer ergens anders, en elke keer weer ietsje anders van opzet. Een nadere kennismaking op deze site is wat hij schrijft onder het kopje ‘Over openheid’.

 
Gerard Kessels   Jan Oegema
 
 
 
  Annette Bak
  s

 
RitzDzign